U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

S.M.A.K. en HISK Gent veilen Belgische kunst voor hiv-onderzoek

28-4-2017

Op zaterdag 27 mei zullen tijdens een besloten veiling 70 werken geveild worden ten voordele van Hiv-onderzoek. De opbrengst gaat integraal naar de financiering van de onderzoeksgroep Hiv Ontrafelen die verbonden is aan het UZ Gent, onder leiding van prof. dr. Linos Vandekerckhove.

De veiling is een samenwerking tussen de onderzoeksgroep en het Gentse S.M.A.K en HISK (Higher Institute for fine Arts). De bezieler van het project is kunstenaar Willem Cole. Philippe Van Cauteren, artistiek directeur van het S.M.A.K., is peter van het initiatief. De kunstwerken zijn te vinden op www.hivontrafelen.be.

Hiv

Met wekelijks 25.000 nieuwe seropositieven wereldwijd blijft hiv het meest dodelijke virus. De ziekte heeft een grote impact op de gezondheid van de persoon die seropositief is, maar ontwricht ook families, bedrijven en de zorgsector. Onderzoek naar hiv-genezing blijft daarom levensnoodzakelijk.

Praktisch:

  • de veiling vindt plaats op zaterdag 27 mei 2017 om 19 uur in het S.M.A.K.
  • vooraf registreren is noodzakelijk en kan vanaf nu via www.hivontrafelen.be of de dag zelf in het S.M.A.K.
  • de werken zijn vooraf te bekijken op vrijdag 26 mei van 17 tot 22 uur en op zaterdag 27 mei van 10 tot 17 uur in het HISK, Charles de Kerchovelaan 187a in Gent.
  • meer informatie op www.hivontrafelen.be