U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Prof. Bart Lambrecht krijgt prestigieuze Francqui-Prijs 2014 voor baanbrekend onderzoek naar astma en allergische reacties

15-5-2014

​De prestigieuze Francqui-Prijs - ook wel eens de ‘Belgische Nobelprijs’ genoemd - wordt dit jaar toegekend aan professor Bart Lambrecht, longarts aan het UZ Gent en onderzoeker van VIB en UGent. De laureaat is een wereldautoriteit op het vlak van onderzoek naar astma en allergieën. De twee aandoeningen zijn vandaag relevanter dan ooit. In Europa is een op de drie kinderen allergisch en een kind op de acht heeft astma: een ware epidemie. Het baanbrekende onderzoek van prof. Lambrecht over de ontstaansmechanismen van allergie en astma is cruciaal voor de preventie, behandeling en genezing van deze aandoeningen.

Met deze bekroning beloont de Francqui-Stichting jaarlijks een Belgische wetenschapper voor zijn buitengewone werk. De laureaat ontvangt een geldprijs van 250.000 euro. De officiële uitreiking van de Francqui-Prijs vindt plaats op 11 juni 2014. Koning Filip zal de prijs aan prof. Lambrecht overhandigen.

Lees meer

20111107_VIB1_Bart-Lambrecht_DD_LR-12.jpg