U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

PRoF Award voor innovatieve gezondheidszorg naar INGA Wellbeing

26-5-2016

​Op 25 mei 2016 reikte Herman Van Rompuy aan de UGent de tweede PRoF Award uit voor het beste Europese zorgidee aan het project INGA Wellbeing. De prijs is goed voor 10 000 euro.

INGA Wellbeing

INGA Wellbeing is een project dat aangepaste kledij ontwerpt voor patiënten, bijvoorbeeld kleedjes met discrete openingen voor drains of truien waarvan de panden gemakkelijk kunnen worden verwijderd voor een medisch onderzoek. Zo kunnen patiënten behandelingen ondergaan of een onderzoek laten uitvoeren zonder zich geheel of gedeeltelijk te moeten ontkleden.

PRoF 

PRoF, Patient Room of the Future is een internationale en interdisciplinaire denktank die professionals samenbrengt rond zorginnovatie. De organisatie richtte in 2014 ook een leerstoel op om innovatieve doorbraken in de gezondheidszorg te stimuleren en zo het aanbod van kwaliteitsvolle zorg te verruimen. 

Professor Renaat Peleman, hoofdarts van het UZ Gent, is houder van de leerstoel. Hij reikte woensdag samen met Herman Van Rompuy de PRoF Award uit. Prof. Peleman: "De sponsoring van de ProF-leerstoel wordt gebruikt om innovaties in de zorg te bekronen. Het hoeft niet noodzakelijk om hoogtechnologische vernieuwingen te gaan. De winnaar van vorig jaar was het rusthuis van Mol. Patiënten die er op een hometrainer fietsen, zien videobeelden van hun eigen straat zoals die er vroeger uitzag. De beelden bewegen mee met hun trapsnelheid. Dat maakt de oefeningen op de hometrainer veel leuker, en het stimuleert het geheugen."​