U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Nieuwe parkeerorganisatie UZ Gent: 1000 parkeerplaatsen voor patiënten en bezoekers

8-5-2014

​Op 12 mei 2014 voert het UZ Gent een nieuwe parkeerorganisatie in op de ziekenhuiscampus. Om de parkeercapaciteit beter te beheren wordt het parkeergebouw vanaf die dag voorbehouden voor patiënten en bezoekers. Zij krijgen zo 1000 toegankelijke en centraal gelegen parkeerplaatsen ter beschikking. Parkeren en stationeren buiten het parkeergebouw kan enkel nog op kiss & ride-zones ter hoogte van de verschillende poliklinieken en op parkeerplaatsen voor personen met een mobiliteitsbeperking. 

“Met de nieuwe parkeerorganisatie wil het UZ Gent patiënten en bezoekers een positieve ziekenhuiservaring bieden, van bij het binnenrijden op de campus. De zorg om onze patiënt staat centraal en die overstijgt het louter medische aspect, maar houdt ook rekening met de totale mens en zijn omgeving”, zegt prof. dr. Eric Mortier, afgevaardigd bestuurder.

We vragen aan patiënten en bezoekers om niet te parkeren op de andere decentrale parkings op de campus, die voortaan zullen gebruikt worden door de UZ-medewerkers.

Tra​​​m 4

Bijkomend investeert het UZ Gent in een betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Dankzij de verlenging van tramlijn 4 tot in het hart van de campus, zal  het UZ Gent vanaf eind volgend jaar over een rechtstreekse en snelle verbinding met het Sint-Pietersstation beschikken.


nieuwe parkeerorganisatie.jpg