U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Nieuw seizoen van Topdokters volgt drie UZ-artsen

18-4-2017

​Vanavond start het vierde seizoen van de reeks Topdokters op VIER. Kijk mee over de schouders van drie specialisten van het UZ Gent: medisch oncoloog prof. dr. Sylvie Rottey, plastisch chirurg dr. Nathalie Roche en plastisch chirurg prof. dr. Koenraad Van Landuyt.

Prof. dr. Sylvie Rottey behandelt mensen met o.a. hoofd- en halstumoren, en blaas-, teelbal- en nierkanker. De patiënten die bij haar komen, hebben vaak al een lange weg in de zorg afgelegd. Prof. Rottey begeleidt hen met een groot engagement en oprechte betrokkenheid, en gaat daarnaast onvermoeibaar op zoek naar nieuwe therapieën.

Dr. Nathalie Roche maakt deel uit van het team plastische heelkunde van het UZ Gent dat wereldwijd toonaangevend is. Ze is gespecialiseerd in aangezichtschirurgie en behandelt heel wat kinderen met een aangeboren afwijking. De ouders en kinderen staan vaak voor moeilijke keuzes. Met haar uitgebreide expertise helpt dr. Roche hen voor de best mogelijke behandeling te kiezen.

Prof. dr. Koenraad Van Landuyt is een autoriteit op het vlak van microchirurgische ingrepen en borstreconstructies met eigen weefsel. Hij behandelt in hoofdzaak vrouwen die borstkanker gehad hebben of genetisch belast zijn met het gen, waardoor ze een verhoogd risico hebben om borstkanker te ontwikkelen. Vooral die laatste groep vrouwen komt steeds vaker te rade bij prof. Van Landuyt. Hij stippelt met hen een zorgtraject op maat uit.

Topdokters, een programma van Woestijnvis, is vanaf 18 april elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VIER. Kijk voor meer informatie op de website van VIER.