U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Nieuw seizoen van Topdokters met prof dr. Tessa Kerre en dr. Ruth Van Der Looven

14-4-2016

Op dinsdag 19 april start het derde seizoen van de reeks Topdokters op VIER. Prof. dr. Tessa Kerre, hematologe, en dr. Ruth Van Der Looven, kinderrevalidatiearts, vertegenwoordigen het UZ Gent. Topdokters kijkt in het hoofd en hart van Vlaamse specialisten en biedt het grote publiek een unieke blik achter de schermen van de medische wereld.

Tessa KerreProf. dr. Tessa Kerre
'Ik ben arts geworden omdat ik mensen graag zie'

Prof. Kerre behandelt patiënten met leukemie, een aandoening met onzekere prognoses. Bij stamceltransplantatie moeten deze patiënten door een ontzettend zware periode waarin hun verzwakte lichaam het beenmerg van de donor kan afstoten. Met een onvermoeibaar engagement en oprechte betrokkenheid begeleidt prof. Kerre haar moedige patiënten terwijl ze steeds op zoek is naar nieuwe therapieën.

Ruth Van Der LoovenDr. Ruth Van Der Looven
'Ik behandel patiënten alsof het mijn eigen kinderen zijn'

Samen met haar team behandelt dr. Van Der Looven kinderen met motorische beperkingen of met hersen- en ruggenmergletsels, zowel aangeboren als door een ongeval. Telkens gaat ze voor een maximaal herstel om het kind alle kansen te geven voor de toekomst. Dr. Van Der Looven is gespecialiseerd in plexusaandoeningen, een verlamming aan de arm die baby's tijdens de geboorte oplopen. Vol enthousiasme begeleidt ze zowel de kinderen als hun ouders tijdens een moeilijke en langdurige periode van revalidatie.

Topdokters is een programma van Woestijnvis. Het is vanaf 19 april elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VIER en loopt acht weken.
Meer informatie vindt u terug op de website van VIER.