U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Multidisciplinair team van Geriatrie verkozen tot Team of the year

2-12-2016

Het multidisciplinaire team van de dienst Geriatrie mag een jaar lang met trots de titel dragen van Team of the year. Gisteren kaapte het team de felbegeerde award weg tijdens de verkiezingsshow Nurse of the year in het Gentse ICC. Met de verkiezingsshow zet Care Talents - een HR-bureau voor de zorgsector - jaarlijks het verpleegkundige beroep in de kijker.   

Uit 65 genomineerde teams gingen de vijf teams met de meeste onlinestemmen in de voorronde door naar de finale. Zij werden op 1 december de hele dag op de rooster gelegd: ze moesten een zorgcasus uitwerken en hadden een gesprek met de jury die peilde naar hun motivatie, verpleegtechnische vaardigheden, teamspirit en innoverend karakter. Met een afsluitende team challenge werd nagegaan hoe goed het team communiceert en samenwerkt.

Prof. dr. Nele Van Den Noortgate, diensthoofd Geriatrie: "In de finale vertegenwoordigden Nele Bekaert, Bieke Colman, Leen De Frenne, Judith Martens en Tania Rosseel ons team onder leiding van hoofdverpleegkundige Els Carrijn. En ze wisten op alle vlak te overtuigen! De jury loofde hun enthousiasme, spontaniteit en hart voor de geriatrie. Ze brengen een teambuildingactiviteit ter waarde van 1000 euro mee naar de afdeling, en een ingekaderd certificaat om trots op te zijn!"     

Ook het verpleegkundig team van de dienst Hartchirurgie liet zich opmerken met een mooie zevende plaats.

Van harte proficiat aan de beide teams!