U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Mogelijke impact nationale staking 15 december op patiënten en bezoekers

8-12-2014

Op maandag 15 december vinden in ons land syndicale acties plaats tegen het regeerakkoord. Ook de vakorganisaties van het UZ Gent nemen eraan deel. Daardoor zal het ziekenhuis op verminderde  capaciteit draaien. De directie stelt echter alles in het werk om de hinder voor patiënten en bezoekers zo veel mogelijk te beperken.

Noodzakelijke zorg gegarandeerd

De noodzakelijke zorg wordt gegarandeerd: dringende ingrepen of opnames vinden plaats, de Spoedgevallendienst draait en behandelingen of therapieën die niet kunnen worden onderbroken, gaan door. De acties mogen uiteraard geen enkele patiënt gezondheidsschade berokkenen.

Ingelicht bij uitstel

Ondanks de inzet van heel wat medewerkers kunnen een aantal op 15 december geplande consultaties, opnames of behandelingen niet doorgaan. Patiënten van wie een raadpleging, onderzoek of opname moet worden uitgesteld, worden gecontacteerd om een nieuwe datum in te plannen. Wie twijfelt of vragen heeft, kan contact opnemen met de betrokken dienst/afdeling of bellen naar de telefooncentrale op tel. 09 332 21 11.

Hinder op de weg

Patiënten en bezoekers houden het best ook rekening met mogelijke hinder op de weg op 15 december. Vertrek dus tijdig naar het UZ Gent.

Het UZ Gent excuseert zich voor het mogelijke ongemak, en bedankt patiënten en bezoekers voor hun begrip.