U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

UZ Gent sleept Kwaliteitsprijs in de wacht voor project Gerodent

13-12-2013

​Op 12 december 2013 is voor de vierde keer de Prijs Excellentie in Ziekenhuismanagement uitgereikt, kortweg de Kwaliteitsprijs. Deze prijs wordt jaarlijks gegeven door Rode Kruis-Vlaanderen en het Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap (CVZ) van de KU Leuven aan een ziekenhuis dat een bijzondere inspanning heeft geleverd om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Dit jaar was de winnaar het Universitair Ziekenhuis Gent, met het "Gerodent"-project. Dit initiatief speelt in op de nood aan extra mondverzorging voor kwetsbare ouderen. Deze mensen zijn vaak niet in staat om zelf een tandarts te bezoeken en kregen maar sporadisch een behandeling aan huis of in hun woonzorgcentrum. Daar komt met het Gerodent-project verandering in. Momenteel krijgen al 41 woonzorgcentra regelmatig bezoek van de "Geromobiel". Dit is een mobiele eenheid van tandartsen die de mondverzorging in de centra voor hun rekening nemen.

Walter Sermeus, voorzitter van de jury, motiveert de keuze voor het Gerodent-project: "We geloven dat dit project een voorbeeldfunctie kan vervullen voor de toekomstige organisatie van de gezondheidszorg. Het project bereikt nu al een groot aantal woonzorgcentra, dus we geloven in de duurzaamheid ervan, en bovendien beantwoordt het project aan een maatschappelijk relevant kwaliteitsprobleem."

Als winnaar van de Kwaliteitsprijs ontvangt UZ Gent een cheque van 12.500 euro, om het project verder uit te werken.

Bron: http://www.rodekruis.be