U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Kinderoncoloog prof. dr. Yves Benoit is de Strafste Gentenaar van 2014

26-2-2015

Prof. dr. Yves Benoit, kinderoncoloog aan het UZ Gent en oprichter van het Kinderkankerfonds, is woensdagavond in het Gentse Marriott-hotel verkozen tot Strafste Gentenaar van 2014.

YvesBenoit.jpgProf. dr. Yves Benoit leidde tot voor kort de kinderkankerafdeling van het ziekenhuis. Zijn loopbaan stond in het teken van de klinische zorg voor zijn patiëntjes. Daarbij heeft hij altijd oog gehad voor de psychosociale impact van de ziekte op de kinderen en is hij zich blijven inzetten om hun welzijn en comfort te verbeteren.

Pionier

In 1988 richtte hij daarvoor de vzw Kinderkankerfonds op. De vereniging zorgt voor een betere omkadering voor de patiëntjes, met initiatieven zoals het thuiszorgproject Koester, spelactiviteiten in het ziekenhuis, zomerkampen, adolescentenweekends, de kinderopvang deLIEving en meer.

Daarnaast verrichtte prof. dr. Benoit toonaangevend klinisch-therapeutisch onderzoek naar kinderkanker en lag hij aan de basis van belangrijke realisaties in het translationeel onderzoek, vooral naar kinderleukemie.

Hij speelde een voortrekkersrol in de strijd tegen kinderkanker, in het UZ Gent en ver daarbuiten. En die strijd zet prof. dr. Yves Benoit ook na zijn emeritaat onverdroten verder.