U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

KOPERGIETERY brengt kerstvoorstellingen naar patiëntjes

26-12-2019

​Deze week trekt KOPERGIETERY naar het UZ Gent om er kinderen die de kerstperiode in het ziekenhuis doorbrengen te bezoeken en een geschenk aan te bieden in de vorm van een kerstverhaal, een lied, een spel, een simpele babbel, een geheim of een luisterend oor. Verschillende acteurs, muzikanten, sportlui en schrijvers nemen deel aan deze ‘Petites visites’.

De afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie, het Kinderrevalidatiecentrum, de verpleegafdelingen van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth en deLIEving (spel- en leefruimte voor broers en zussen van opgenomen patiëntjes) krijgen het bezoek van één van de 40-tal deelnemers. Die komen uit verschillende sectoren en zijn vaak getipt door de kinderen zelf. Mathias De Clercq,  burgemeester van Stad Gent, en kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens zijn van de partij.

Daarnaast nemen er verschillende acteurs, muzikanten en schrijvers deel, zoals onder meer Elise Bundervoet, Lize Feryn, Raf en Mich Walschaerts, Lieven Scheire, Nic Balthazar, Bruno Vanden Broecke en Griet Op de Beeck. Op vraag van de kinderen zelf komen ook Gentse brandweermannen en voetballers van K.A.A. Gent op visite.

Kpergietery in het kinderziekenhuis

Kerstkoffers

Voorafgaand aan de bezoekjes maakten de kinderen van de afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie samen met KOPERGIETERY kerstkoffers die de deelnemers meenemen tijdens het bezoek. In de koffertjes zitten verhalen, het Petites visites-lied, een puzzel, een memoryspel, een muziekmolentje en andere verrassingen om het bezoek in te vullen.

Tweede editie

De vorige editie van Petites visites dateert van 2012. ‘Die heeft mij letterlijk van mijn sokken geblazen’, zegt Joris Hessels, één van de bezielers. ‘Door de samenhorigheid van veel artistieke en warmhartige vogels, maar vooral om de dankbaarheid van kinderen die jammer genoeg niet tot bij ons in KOPERGIETERY kunnen komen. De ontmoetingen zijn vaak zo intiem en persoonlijk dat het zowel voor kinderen, ouders als Petites visites-deelnemers een onvergetelijke middag wordt.’kopergietery in het kinderziekenhuis