U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Internationale dag van de palliatieve zorg op 9 oktober

7-10-2015

Het Palliatief supportteam en de Palliatieve eenheid nemen op 9 oktober deel aan de internationale dag van de palliatieve zorg. Dit jaar is het thema hidden patients/hidden lives.

Binnen het UZ Gent ligt de focus op het belang van de verschillende dimensies in de zorg: spiritueel, sociaal, fysiek en psychologisch. Hoe hebben we oog voor de mens achter de patiënt? Hoe kunnen alle hulpverleners hiertoe bijdragen? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen gelijke toegang heeft tot palliatieve zorg?

Wat staat er op het programma?

  • In de centrale hal van K12 vindt u een infostand (i.s.m. Koester en OIGO) met  informatie over palliatieve zorg, o.a.flyers en brochures over afscheid en rouw. U kunt er ook het boek 'Wat de levenden kunnen leren van de stervenden' inkijken (auteurs zijn Christine De Coninck en Ann Brusseel, twee verpleegkundigen van het Palliatief support team en de Palliatieve eenheid).
  • Patiënten, bezoekers en hulpverleners kunnen een massage krijgen naast de infostand in K12
  • Het Palliatief support team bezoekt op 9 oktober alle afdelingen om hen te bedanken voor de samenwerking. Elke afdeling krijgt een attentie.