U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Iedereen UGent op zondag 8 oktober

7-9-2017

​Op zondag 8 oktober 2017 viert de UGent haar 200ste verjaardag met een bruisend stadsfestival. Word even ook UGent, en proef gratis van een uiteenlopend programma voor jong en oud.

Stadsfestival: voor elk wat wils

Het stadsfestival werpt een blik op de rijke geschiedenis van de universiteit. Ook gezondheid en wetenschap komen aan bod in het programma. De dag begint met slotfeest 200 jaar UGenteen Radio 1 live-uitzending vanuit de Boekentoren en de boekvoorstelling van 'Uit de ivoren toren. 200 jaar Universiteit Gent'.
In de namiddag worden bezoekers langs een centrale as doorheen de stad getrakteerd op kinderworkshops, interactieve demonstraties, experimenten, wetenschapsshows, korte lezingen, rondleidingen, een boekenmarkt en nog veel meer. Je kunt ook het UGent-patrimonium bezoeken: de Aula, de Blandijn, de Emile Braunschool, de Volkssterrenwacht, ...

Slotfeest

De feestelijke dag eindigt met een uniek slotfeest. Pascale Platel en 'Homo Turisticus' Jan Matthys verwelkomen de bekende Gentse artiesten Lady Linn, Jef Neve, Sioen en Big Band 't Mouvement. Nadien kun je de nacht in dansen op het stichtingsbal in het Gentse ICC.  

Bekijk het volledige programma.

 

Copyright foto's: Rob Walbers, Nick Proot en Lalo Gonzalez