U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Help een UZ Gent’er mee aan de titel van Strafste Gentenaar

10-2-2015

Op 25 februari 2015 vindt de uitreiking van de Strafste Gentenaar 2014 plaats. Onder de genomineerden ook twee UZ Gent-coryfeeën: prof. dr. Yves Benoit en prof. dr. Bart Lambrecht.

De krant De Gentenaar gaat, in samenwerking met Marriott Hotel Ghent, elk jaar op zoek naar De Strafste Gentenaar. Er zijn 18 genomineerden in de categorieën Cultuur, Sport, Media, Muziek, Academische Wereld en Bedrijfswereld. Met twee van de drie genomineerden leidt het UZ Gent de dans in de categorie Academische Wereld. 

YvesBenoit.jpg
Prof. dr. Yves Benoit leidde tot voor kort de kinderkankerafdeling van het ziekenhuis en richtte het kinderkankerfonds en thuiszorgproject Koester op. Hij had altijd veel aandacht voor het welzijn en comfort van de patiëntjes, en drukte zijn stempel op kinderoncologie in het UZ Gent en ver daarbuiten.   

BartLambrecht.jpg


Prof. dr.
Bart Lambrecht is longarts aan het UZ Gent en onderzoeker van VIB en de UGent. Hij won in 2014 de prestigieuze Francqui-Prijs voor zijn baanbrekend onderzoek naar astma en allergische reacties. Lees er meer over in UZ Letters.

 

Breng jouw stem uit

Help een UZ Gent'er aan de titel van Strafste Gentenaar en stem voor 18 februari.
Door te stemmen maak je kans op duotickets voor het verkiezingsgala op 25 februari met een overnachting in het Marriott hotel, of een jaar lang Delirium.