U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Fondsenwerving Hiv Ontrafelen voor onderzoek naar genezing van hiv

15-11-2019

Op zaterdag 7 december 2019 vindt de zesde editie van de jaarlijkse fundraising Hiv Ontrafelen plaats. Die onderzoeksgroep, verbonden aan het UZ Gent en de UGent, verricht baanbrekend onderzoek naar de genezing van hiv. Met de fondsenwerving wil de groep geld inzamelen om dat onderzoek te financieren.

Gala-avond

De gala-avond vindt net als vorig jaar plaats in het Gentse ICC. Het belooft een grandioos, Gents getinte avond vol muziek, food en fashion te worden. Op het programma staan: culinaire verwennerij van Gentse topzaken, een professionele modeshow en een exclusieve muzikale gast.

Daarnaast licht prof. dr. Linos Vandekerckhove - oprichter van het Hiv Ontrafelen-fonds en bezieler van het project - toe hoe de middelen, die tot dusver dankzij het fonds verzameld werden, tot een doorbraak hebben geleid in de lange zoektocht naar een geneesmiddel voor hiv.

'Onderzoek naar hiv-genezing blijft levensnoodzakelijk,' aldus prof. Vandekerckhove. 'Ons doel is duidelijk: binnen een internationale, wetenschappelijke context samenwerken aan de definitieve genezing van hiv. Recent kon ons onderzoeksteam - verbonden aan UZ Gent en UGent - nog een belangrijke doorbraak aankondigen, die zowel nationaal als internationaal het nieuws haalde. Dergelijk onderzoek kost echter handenvol geld - fondsen die via privé-initiatieven ingezameld moeten worden.'

Hiv nog steeds ongeneeslijk

Elke week worden 25.000 mensen seropositief. Dat zijn er 3.500 per dag. Niet alleen in Afrika of Azië, maar ook hier in Vlaanderen. Momenteel zijn meer dan 37 miljoen kinderen en volwassenen geïnfecteerd, waarvan slechts 60 % behandeld wordt. Want in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is hiv nog steeds ongeneeslijk.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 7 december om 18.30 uur in het ICC Gent. Meer info en inschrijven (69 euro) op www.hivontrafelen.be.