U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Nieuws

Fertiliteitsspecialiste prof. dr. Petra De Sutter is Strafste Gentenaar 2016 in de categorie Academisch

7-3-2017

Prof. dr. Petra De Sutter, fertiliteitsspecialiste bij het UZ Gent en senator voor Groen, is woensdagavond in het Gentse Marriott-hotel verkozen tot Strafste Gentenaar van 2016 in de categorie Academisch.

Prof. De Sutter leidt in het UZ Gent de afdeling Reproductieve geneeskunde die ze wereldwijd mee op de kaart heeft gezet. Ze is behalve fertiliteitsspecialiste ook buitengewoon hoogleraar gynaecologie aan de UGent. Daarnaast zetelt ze in een aantal raden en commissies voor gezondheidszorg, ethiek of wetenschap.

Toonaangevende arts-wetenschapper

Als gynaecologe houdt prof. De Sutter zich exclusief bezig met de diagnostiek en behandeling van cyclusstoornissen en vruchtbaarheidsproblemen. Haar interesse gaat in hoofdzaak uit naar het polycystisch ovariumsyndroom en technieken van medisch begeleide voortplanting.

prof. Petra De SutterAls onderzoekster focust prof. De Sutter zich op (on)vruchtbaarheid en embryonale stamcellen. Ze is fundamenteel klinisch onderzoeksmandataris van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO)-Vlaanderen. Ze leidt een team van een twaalftal wetenschappers die onderzoek verrichten naar embryonale stamcellen, het eicelactivatiemechanisme en fertiliteitspreservatie.
Prof. De Sutter schreef meer dan 400 publicaties in peer-reviewed tijdschriften en als co-editor in tal van boeken, en ruim 400 abstracts voor congressen.

Als boegbeeld van de transgenderbeweging kreeg ze in 2016 de prijs De Maakbare Mens. Haar persoonlijk verhaal schreef ze neer in (Over)leven.
 
Van harte proficiat met de titel van Strafste Gentenaar Academisch!