U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Actueel > Agenda

Ontmoetingsdag DSD

Tijdstip

02 oktober 2021 van 14.30 tot 18 uur

Doelgroep

Kinderen en jongeren die opgevolgd worden door het DSD-team van het UZ Gent en hun ouders, broers en zussen - Jongeren en volwassenen die opgevolgd worden door het team en eventueel een vertrouwenspersoon

Locatie

Gent of nabije omgeving, exacte locatie volgt

Contactpersoon

09 332 27 60

Programma

​Jijzelf of je kind wordt gevolgd door het DSD-team (Differences of Sex Development) van het UZ Gent omwille van een variatie in de geslachtsontwikkeling. Omdat het om een zeldzame aandoening gaat, ken je misschien niemand anders met een gelijkaardige aandoening. Toch kan het zinvol zijn om lotgenoten te ontmoeten om met elkaar ervaringen te kunnen delen. Of kan het gewoon deugd doen om te weten dat je niet alleen bent. Daarom organiseren we een ontmoetingsdag voor kinderen en hun ouders, en voor jongeren en volwassenen die binnen ons team gevolgd worden.

  • Theatervoorstelling 'X Y WE' van Marleen Hendrickx
    Voor en door mensen met een DSD. De voorstelling vertelt ons over hoe praten over AIS (androgeen ongevoeligheid) het leven van de theatermaakster heeft veranderd.
  • Opvang en activiteiten voor jongere kinderen tijdens de voorstelling
  • Dessertbuffet
  • Ontmoetingsmoment

Praktisch

Kostprijs

Deelname kost 5 euro per persoon (voorstelling en twee drankjes)

COVID-19

Alles gebeurt volgens de dan geldende coronamaatregelen

Inschrijvingen

Als je interesse hebt om deel te nemen, schrijf je dan in via www.uzgent.be/ontmoetingsdag-dsd vóór vrijdag 20 augustus. Vermeld erbij met hoeveel personen van 14 jaar of ouder je komt en hoeveel kinderen onder de 14 jaar (ook de leeftijd van elk kind). Deze 'voorinschrijving' is niet bindend, maar helpt ons om de dag voor te bereiden.

Opgelet: Verdere informatie wordt enkel verstuurd naar mensen die reageren op deze save-the-date. Als je nog niet zeker bent of je kan komen maar je hebt wel interesse, laat dit dan toch al zeker weten.