Slideshow: in de kijkerBreng nu uw stem uit!

Lees meer


Nieuwe tarieven vanaf vrijdag 16 december

Lees meer


Een snel en comfortabel alternatief voor de auto

Lees meer

​Centrum voor visuele revalidatie en low vision

​Hoofdingang gebouw B2 gesloten vanaf 23 mei 2015

De hoofdingang van gebouw B2 wordt op 23 mei 2015 voor langere tijd gesloten. In de kelder en op het gelijkvloers van het gebouw worden renovatiewerken uitgevoerd. De diensten en afdelingen in B2 blijven bereikbaar, via omleidingen en alternatieve liften.

U bereikt het Centrum voor visuele revalidatie en low vision via ingang 50(gebouw K2), lift 34.

Het Centrum voor visuele revalidatie en low vision is een onderdeel van de dienst Oogheelkunde. Het UZ Gent organiseert al vele jaren lowvisionactiviteiten. Sinds 2006 is het centrum door een conventie van het RIZIV erkend als revalidatiecentrum.

Het Centrum voor visuele revalidatie en low vision richt zich tot patiënten met een visuele handicap, volwassenen en kinderen. De oogaandoening kan zowel stabiel of evolutief zijn, aangeboren of verworven. De patiënt krijgt in het centrum multidisciplinaire begeleiding in het leren omgaan met deze handicap.

Het centrum werd opgericht omdat er nood is aan medisch onderbouwd en neutraal advies en professionele begeleiding en therapie voor patiënten met een visuele handicap. Patiënten krijgen advies in verband met hulpmiddelen (voor thuis, school of werk), het aanpassen van lowvisionhulpmiddelen of hulpmiddelen voor het dagelijks leven, dactylo-, braille- en computerlessen, kooktherapie en mobiliteitstraining.

Dankzij de sterk geëvolueerde technologie, is integratie in normaal onderwijs of werk ook steeds beter mogelijk.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 25-8-2016 16:39.