Slideshow: in de kijker


Het project Gerodent van het UZ Gent trekt sinds 2010 naar woonzorgcentra en verleent er curatieve en preventieve mondzorg.

Lees meer


De Warmste Week nadert. Dat merkt u onder meer aan de verschillende acties die in het UZ Gent lopen.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

Multidisciplinair Algologisch Team – Pijnplatform

Het Multidisciplinair Algologisch Team (MAT) heeft als opdracht ernaar te streven dat geen enkele patiënt van het UZ Gent en zijn partnerziekenhuizen meer dan aanvaardbare pijn ervaart tijdens en na een opname, behandeling en/of consultatie in het UZ Gent en/of een partnerziekenhuis. Elke pijn die de aanvaardbare drempel overschrijdt dient op een adequate manier te worden behandeld. Deze behandeling dient te worden gebaseerd op het biopsychosociaal model en heeft tot doel de pijn terug te dringen naar een aanvaardbaar niveau en/of de patiënt te leren omgaan met de pijn. Het MAT heeft bovendien als opdracht te netwerken met de partnerziekenhuizen en opleiding te verzorgen voor hun MAT.

Dit MAT kan worden gezien als een kernwerkgroep, die intern in het UZ Gent samenwerkt met een bredere, plenaire en multidisciplinaire werkgroep van een 50-tal pijnexperten, genaamd het Pijnplatform.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 15-6-2016 16:25.