Slideshow: in de kijkerOntdek waarom 2016 een sleuteljaar was voor het UZ Gent

Lees meer

Ingeborg Dhooge

Prof. Dhooge werd Doctor in de Medische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen (NL) in 1997. Zij legt zich vooral toe op de diagnostiek en behandeling van ooraandoeningen. Haar chirurgische expertise omvat sanerende en reconstructieve middenoorchirurgie, middenoor- en binnenoorimplantaties en, in multidisciplinair verband, schedelbasisaandoenigen.

Naast haar huidige taak in de kliniek heeft zij een belangrijke lesopdracht in de opleiding geneeskunde, logopedie en audiologie en in de vorming van specialisten-neus-, keel-, en oorartsen. Zij is daarnaast secretaris van de Vlaams-Nederlandse werkgroep voor kinderneus-, keel-, en oorheelkunde en lid van de internationale werkgroep rond middenoorpathologie.

Prof. Dhooge werkte mee aan een aantal boeken en publiceerde talrijke artikels in nationale en internationale tijdschriften. Zij begeleidt talrijke jonge onderzoekers. Zij participeert regelmatig aan nationale en internationale wetenschappelijke meetings met voordrachten. Onder haar leiding werd een cochleair implant-programma opgestart in Shangai (China).

Zij is sinds 2007 diensthoofd van de dienst Neus-, Keel- en Oorheelkunde en ook medisch directeur van het Centrum voor Gehoor- en Spraakrevalidatie 'Ter Sprake'.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 11-2-2016 10:23.

Dienst contacteren >

09 332 23 32

Afspraak maken >

09 332 23 32

Locatie >

Ingang 69 (gebouw P1)

Route 690

Team >