Slideshow: in de kijker


Het project Gerodent van het UZ Gent trekt sinds 2010 naar woonzorgcentra en verleent er curatieve en preventieve mondzorg.

Lees meer


De Warmste Week nadert. Dat merkt u onder meer aan de verschillende acties die in het UZ Gent lopen.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

​Medische oncologie

De dienst Medische oncologie van het UZ Gent behandelt en begeleidt patiënten met een oncologische aandoening. De dienst behoort tot de sector Man, vrouw en kind en bestaat uit een polikliniek, dagkliniek en een hospitalisatieafdeling. De dienst is sedert 21 juli 2006 gecertificeerd volgens de norm ISO 9001:2000.

De afdelingen vallen organisatorisch onder de bevoegdheid van het diensthoofd, prof. S. Van Belle, medisch oncoloog.

De polikliniek verzorgt de consultaties, zowel voor nieuwe patiënten als voor opvolging bij patiënten. De dagkliniek is gespecialiseerd in het correct en efficiënt toedienen van cytostaticaproducten (kankermedicijnen) aan patiënten met een oncologische aandoening. Ook elke andere medische behandeling die binnen 1 werkdag kan afgehandeld worden, gebeurt in de dagkliniek. Alle patiënten worden behandeld op ambulante basis.

Daarnaast neemt de dienst actief deel aan de wekelijkse multidisciplinaire oncologische consulten (MOC's) waarbij de diagnose en het behandelingsplan van de patiënten besproken wordt. De dienst kan ook rekenen op een psychosociaal ondersteuningsteam.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 20-3-2017 16:33.

Dienst contacteren >

09 332 26 91

Locatie >

Ingang 50 (gebouw B2)

Route 535

Team >

Aanbevolen Info >