Slideshow: in de kijker


Het project Gerodent van het UZ Gent trekt sinds 2010 naar woonzorgcentra en verleent er curatieve en preventieve mondzorg.

Lees meer


De Warmste Week nadert. Dat merkt u onder meer aan de verschillende acties die in het UZ Gent lopen.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

​De hospitalisatieafdeling

De hospitalisatieafdeling Nierziekten en Transplantatie bevindt zich in kliniekgebouw ingang 12 (gebouw K12), route 1447.

De afdeling omvat 31 bedden waarvan 5 eenpersoonskamers en 13 tweepersoonskamers. Een gespecialiseerd team biedt de patiënten kwalitatief hoogstaande zorg. De dagelijkse medische zorg wordt verstrekt door artsen gespecialiseerd in de verschillende facetten van begeleiding van patiënten met nierziekten. De hoofdverpleegkundige beschikt over een dynamisch en gemotiveerd team verpleegkundigen gespecialiseerd in de verzorging van patiënten met nierlijden of transplantatie.

Er is dagelijks een patiëntenronde van de zaalarts en een vast staflid Nefrologie. Tweemaal per week is er een 'grote ronde' samen met prof. Vanholder, diensthoofd.

De hospitalisatiedienst werkt nauw samen met de hemodialyseafdeling en de polikliniek thuisdialyse. Er is dagelijks overleg, wekelijks medische stafvergadering en wekelijks multidisciplinair overleg. Het multidisciplinair overleg is een interactieve bespreking van de verschillende zorgverstrekkers voor opname en ambulante zorg: de zaalarts, de verpleegkundige, de sociaal verpleegkundige, hoofdverpleegkundige van de polikliniek - thuisdialyse,

adjunct-hoofdverpleegkundige van de hemodialyse, kinesiste, psycholoog en de hoofdverpleegkundige van de afdeling. Zo wordt de continuïteit van de zorg op alle niveaus behouden. Alle invalshoeken worden belicht met het oog op een optimale behandeling en verzorging en een goede ontslagvoorbereiding.

Wanneer u uit het ziekenhuis ontslagen wordt, zullen de verpleegkundige en de arts op de poli bij uw eerste bezoek al op de hoogte zijn van uw probleem en de afgesproken behandelingsstrategie. Omgekeerd, als u wordt opgenomen zullen de poliarts en verpleegkundige hun collega's op de verdieping uitgebreid briefen over het hoe en waarom van uw opname en hen wijzen op eventuele aandachtspunten bij uw behandeling.

De patiënt, familie en naasten hebben dagelijks de mogelijkheid om informatie in te winnen bij de zaalarts. Het ganse team zorgt er samen voor dat het ziekenhuisverblijf in de beste omstandigheden verloopt.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 25-7-2016 12:35.

Dienst contacteren >

09 332 45 09

Locatie >

Ingang 15 (gebouw K12A)

Route 1231

Team >

Aanbevolen Info >