Slideshow: in de kijker


Het avondsymposium ‘Patiëntenparticipatie! (On)gelimiteerd?’ vindt plaats op 23 november vanaf 18 uur.

Lees meer


Slachtoffers kunnen voortaan dag en nacht terecht in het Zorgcentrum na Seksueel Geweld.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

​​Centrum voor seksuologie en gender

Over het centrum 

Het Centrum voor seksuologie en gender richt zich tot volwassenen die een seksueel probleem en/of genderprobleem hebben.

Personen met een seksueel probleem biedt het centrum diagnostiek, advies en behandeling. Die behandeling kan bestaan uit individuele gesprekstherapie, partnerrelatietherapie, en/of medikamenteuze behandeling. Er is een samenwerkingsverband met de diensten Gynaecologie, Urologie, Oncologie en Ambulante revalidatie (ivm bekkenbodemreëducatie).

Personen met een genderprobleem kunnen voor oriënterende gesprekken, diagnostiek en behandeling ook in het centrum terecht. De behandeling kan psychotherapeutisch of psychiatrisch zijn, maar kan ook bestaan uit een geslachtsaanpassende behandeling. Om die behandeling zo professioneel mogelijk aan te pakken, maken de psychiaters van het centrum deel uit van het genderteam dat verder bestaat uit twee endocrinologen, een plastisch chirurg, een uroloog, een neus-, keel- en oorarts, een spraakdeskundige, en een dermatoloog. De psychiaters van het centrum begeleiden de atient gedurende het ganse omschakelingsproces en coördineren de behandeling.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 3-7-2017 11:35.

Dienst contacteren >

09 332 60 23

Locatie >

Ingang 12 - Ingang 50

Route 1376 - Route 534

Team >

Aanbevolen Info >