Slideshow: in de kijkerSymposium voor zorgverleners op 10 juni 2017. Schrijf u tijdig in!

Lees meer


Laat uw bloeddruk meten! Dat kan in mei elke dinsdag in de centrale hal van K12 (ingang 12)


Vanaf dinsdag 18 april, elke dinsdag om 20.35 uur op VIER

Lees meer


Deelnemers gezocht!

Lees meer

​​Centrum voor seksualiteit en gender

Over het centrum 

Het Centrum voor seksualiteit en gender richt zich tot volwassenen die een seksueel probleem en/of genderprobleem hebben.

Personen met een seksueel probleem biedt het centrum diagnostiek, advies en behandeling. Die behandeling kan bestaan uit individuele gesprekstherapie, partnerrelatietherapie, en/of medikamenteuze behandeling. Er is een samenwerkingsverband met de diensten Gynaecologie, Urologie, Oncologie en Ambulante revalidatie (ivm bekkenbodemreëducatie).

Personen met een genderprobleem kunnen voor oriënterende gesprekken, diagnostiek en behandeling ook in het centrum terecht. De behandeling kan psychotherapeutisch of psychiatrisch zijn, maar kan ook bestaan uit een geslachtsaanpassende behandeling. Om die behandeling zo professioneel mogelijk aan te pakken, maken de psychiaters van het centrum deel uit van het genderteam dat verder bestaat uit twee endocrinologen, een plastisch chirurg, een uroloog, een neus-, keel- en oorarts, een spraakdeskundige, en een dermatoloog. De psychiaters van het centrum begeleiden de atient gedurende het ganse omschakelingsproces en coördineren de behandeling.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 5-1-2017 16:02.

Dienst contacteren >

09 332 60 23

Locatie >

Ingang 71 (gebouw B2)

Route 534

Team >

Aanbevolen Info >