Slideshow: in de kijker


Het project Gerodent van het UZ Gent trekt sinds 2010 naar woonzorgcentra en verleent er curatieve en preventieve mondzorg.

Lees meer


De Warmste Week nadert. Dat merkt u onder meer aan de verschillende acties die in het UZ Gent lopen.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

​Historiek Allergienetwerk UZ Gent

De hoofdarts van het UZ Gent, prof. dr. R. Peleman, ondersteunt actief inter- en multidisciplinaire netwerking. De diagnostische en therapeutische aanpak van multimorbide allergische patiënten door verschillende disciplines is een uitdaging, maar ook een onbeantwoorde noodzaak.
Allergie is een systemische, multi-orgaan ziekte met verschillende gezichten. De patiënt die als individu veelvuldige klachten heeft, vraagt het beste in diagnose en therapie.

Daarom werd door prof. dr. R. Peleman in december 2006 een vergadering belegd met prof. dr. C. Bachert, dienst Neus-, Keel- en Oorheelkunde, prof. dr. G. Joos, diensthoofd Longziekten, prof. dr. J. M. Naeyaert, diensthoofd Huidziekten; er werd besloten tot het oprichten van een Allergie Netwerk. Op aangeven van Prof. dr. Renaat Peleman werd een businessplan uitgewerkt door prof. dr. Claus Bachert dat ondertussen werd geïmplementeerd door prof. dr. Philippe Gevaert. Het Allergie Netwerk vormt momenteel een concrete structuur op onze campus en laat toe om patiënten met allergische problemen snel en efficiënt te behandelen.

Het interdisciplinaire Allergie Netwerk van het UZG biedt een internationale standaard voor allergiepatiënten.

 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 10-7-2015 11:24.