Slideshow: in de kijker


Het project Gerodent van het UZ Gent trekt sinds 2010 naar woonzorgcentra en verleent er curatieve en preventieve mondzorg.

Lees meer


De Warmste Week nadert. Dat merkt u onder meer aan de verschillende acties die in het UZ Gent lopen.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

​​Dieetconsult voor de operatie

De diëtiste overloopt je huidig eetpatroon om een idee te krijgen over je persoonlijke voedingsgewoonten: de hoeveelheid die je eet, de kwaliteit van je voeding, je maaltijdpatroon, je eetgedrag, je drankgewoonten, ontbijtgewoonten, …

Alle positieve elementen mag je behouden, alle negatieve eetgewoonten worden besproken om zo tot een gezonder eetpatroon te komen nog voor de operatie. In dit eerste consult krijg je ook specifieke voedingsadviezen voor de eerste weken na de operatie.

Afhankelijk van je BMI kan je arts je vragen om 1 à 2 weken voor de operatie geen gewone maaltijden meer te eten en ze te vervangen door een eiwitrijk preparaat (maaltijdvervangers) en om enkel energievrije dranken te drinken. Dit gebeurt vooral bij de hogere BMI-klassen of als het vermoeden bestaat dat het levervolume de ingreep technisch moeilijker maakt.

Het is altijd verstandig om 1 à 2 weken voor de operatie bourgondisch eetgedrag te vermijden: geen extra grote volumes, geen overdaad aan vetrijke, suikerrijke gerechten en suikerrijke of alcoholische dranken. Je kiest beter voor sobere maaltijden en energievrije dranken.​

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 10-7-2015 11:34.