Slideshow: in de kijker


Het project Gerodent van het UZ Gent trekt sinds 2010 naar woonzorgcentra en verleent er curatieve en preventieve mondzorg.

Lees meer


De Warmste Week nadert. Dat merkt u onder meer aan de verschillende acties die in het UZ Gent lopen.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

Implantaten

Mensen met gehoorverlies kunnen geholpen worden met een klassiek hoortoestel. Een grote groep slechthorenden kunnen echter geen gebruik maken van hoortoestellen. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend: eczeem of infecties van de gehoorgang, vervorming van het geluid door het toestel, hinderlijk fluiten van het toestel of cosmetische bezwaren.

Men is dan ook allang op zoek naar alternatieven, zoals chirurgisch inplanteerbare systemen. Afhankelijk van het soort gehoorverlies en de ernst ervan, worden implantaten in verschillende groepen ondergebracht: (brochures???)

  • BAHA
  • Middenoorimplantaat voor binnenoorslechthorendheid
  • Cochleair implantaat voor ernstige binnenoorslechthorendheid of doofheid
  • Hersenstamimplantaat: wanneer de gehoorzenuw zelf beschadigd is door ziekte of een gezwel, is een hersenimplantaat de enige manier om nog een gehoorsensatie op te wekken. Men plaatst in dit geval een neurostimulator rechtstreeks op de hersenstam in het gebied van de gehoorkernen. Dit is echter een ingewikkelde techniek, die enkel in heel specifieke omstandigheden wordt toegepast.

 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 10-12-2013 15:25.