Slideshow: in de kijker


Het project Gerodent van het UZ Gent trekt sinds 2010 naar woonzorgcentra en verleent er curatieve en preventieve mondzorg.

Lees meer


De Warmste Week nadert. Dat merkt u onder meer aan de verschillende acties die in het UZ Gent lopen.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

​Prijs Magda Dierendonck 2008

De Prijs Magda Dierendonck werd in 2008 voor de derde keer uitgereikt. Er werd een onafhankelijke jury samengesteld uit tien leden van de Arteveldehogeschool, de Hogeschool Gent, de Hogeschool West-Vlaanderen, de Universiteit Gent (Vakgroep Verpleegwetenschappen) en het UZ Gent. Bij de samenstelling van de jury ging bijzondere aandacht uit naar het evenwicht tussen juryleden met ervaring in wetenschappelijk onderzoek en juryleden met ervaring in de verpleegkundige praktijk.

De jury beoordeelde éénentwintig ingezonden rapporten. Wetenschappelijke kwaliteit, relevantie voor de verpleegkundige praktijk, originaliteit van het onderzoek en begrijpelijkheid voor niet-wetenschappelijk opgeleiden waren de vier beoordelingscriteria.

Michiel Daem, wetenschappelijk medewerker verbonden aan de afdeling Verplegingswetenschappen van de UGent, kwam als winnaar uit de bus. Hij werd, samen met zijn co-auteurs, bekroond voor het onderzoeksproject 'Inventarisatie van ondervoeding bij geriatrische patiënten verblijvend op geriatrische afdelingen en de ontwikkeling en implementatie van de Belgische voedingsrichtlijn 'strategie voor de transmurale aanpak van de voedingsproblematiek bij ouderen'.

De laureaat wint een geldprijs van 2.500 euro. Vier andere werken kregen van de jury een bijzondere vermelding omwille van de hoge kwaliteit.

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 10-2-2014 10:48.