Slideshow: in de kijker


Het avondsymposium ‘Patiëntenparticipatie! (On)gelimiteerd?’ vindt plaats op 23 november vanaf 18 uur.

Lees meer


Slachtoffers kunnen voortaan dag en nacht terecht in het Zorgcentrum na Seksueel Geweld.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

Kinderdagverblijf De Knuffelboom XL

De Knuffelboom XL is erkend door Kind en Gezin en heeft een vergunning voor 108 kinderen. Zij worden opgevangen in zes verticale groepen van maximum achttien kinderen. Het kinderdagverblijf voldoet aan de eisen die de overheid stelt in het kader van kwaliteitsvolle opvang.

De Knuffelboom werkt vanuit een pluralistische visie en biedt opvang aan kinderen van zes weken tot drie jaar. De kinderopvang stopt als de kinderen naar de kleuterschool gaan.

Het kinderdagverblijf is een afzonderlijke juridische entiteit, onder de vorm van een vzw.  De Knuffelboom heeft twee partners: het Universitair Ziekenhuis Gent en Stad Gent.

Kinderdagverblijf De KnuffelboomHet kinderdagverblijf is omgeven door groen en ligt achter in de campus, aan de Arduinstraat en ter hoogte van de brandblussite.

De Knuffelboom bestaat uit drie afzonderlijke, identieke modules met elk twee leefgroepen. Zo biedt het grotere kinderdagverblijf de voordelen van kleinschalige opvang. De modules hebben overdekte speelserres die dienst doen als klimaatbuffers. De Knuffelboom huist in een lage-energiegebouw dat gebruikmaakt van passieve koeling, superisolatie, passieve zonne-energie, waterterugwinning in ventilatie en efficiënte elektrische toestellen. Een thermische zonneboiler ten slotte levert hernieuwbare energie.


 

De inhoud van deze pagina werd samengesteld door de betrokken dienst(en). Laatste update: 7-12-2016 16:27.