Slideshow: in de kijker


Het project Gerodent van het UZ Gent trekt sinds 2010 naar woonzorgcentra en verleent er curatieve en preventieve mondzorg.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Home > Agenda

Infoavond: Urineverlies

Tijdstip:

19 juni 2017 10u00 - 19 juni 2017 11u30

Doelgroep:

Breed publiek

Locatie:

Liberaal Archief, Kramersplein 23, 9000 Gent

Contact persoon:

Tel. 09 223 19 76

Programma:

Ik hoest, ik nies en ik verlies urine? Is dat normaal? De dienst urologie van het UZ Gent en LM Oost-Vlaanderen maken de resultaten van de enquête over urineverlies bekend. Het ideale moment voor tips, inzichten en getuigenissen over een onderwerp waar weinig over gesproken wordt en nog zoveel over te leren valt. Zowel voor mensen met incontinentie als voor zorgverleners en mantelzorgers.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden zullen de resultaten uit de studie toegelicht worden. Prof. dr. Karel Everaert legt uit welke soorten urineverlies er bestaan en welke behandelingen mogelijk zijn. Want met een incontinentieverband wordt het probleem ingepakt en niet aangepakt.

Leer dus je eigen blaas kennen en kom te weten hoe je goed voorbereid naar je huisarts stapt. Want over incontinentie moeten we durven praten.

Praktische info

Maandag 19 juni in het Liberaal Archief (Kramersplein 23, Gent). De infosessie start om 10u en eindigt om 11u30. Ontvangst vanaf 9u30. Parkeren kan onder het Sint-Pietersplein.

De toegang is gratis, reserveren is verplicht en kan online of via info.ov@lm.be of tel. 09 223 19 76