Slideshow: in de kijker


Het project Gerodent van het UZ Gent trekt sinds 2010 naar woonzorgcentra en verleent er curatieve en preventieve mondzorg.

Lees meer


De Warmste Week nadert. Dat merkt u onder meer aan de verschillende acties die in het UZ Gent lopen.

Lees meer


Het UZ Gent is vlot bereikbaar. Op de campus maakt een routesysteem u wegwijs.

Lees meer

U bent hier: Skip Navigation LinksUZ Gent > Home > Agenda

Dag van de Wetenschap: Reverse Science Café

Tijdstip:

26 november 2017 14u00 - 26 november 2017 17u00

Doelgroep:

Jong en oud met een mening!

Locatie:

UZ Gent, C. Heymanslaan 10, 9000 Gent, ingang 8

Contact persoon:

Tel. 09 332 09 22

Programma:

Dagelijks werken mensen zonder dokterstitels of tien wetenschappelijke diploma's mee aan klinisch onderzoek. Zij nemen als eerste dat nieuwe pilletje in om te testen of het veilig is en of het wel werkt, zodat jij of iemand anders het ooit met een gerust hart kan nemen. Natuurlijk gebeuren zulke tests op vrijwillige basis en in een superveilige omgeving met de hulp van een legertje specialisten en volgens strikte afspraken en regels, maar toch… Niet iedereen voelt zich geroepen om als allereerste een behandeling te ondergaan of een medicijn te nemen. Bovendien weet lang niet iedereen hoe deelname aan klinisch onderzoek precies verloopt.

Naast klinische studies roept ook biobanking (het verzamelen van gegevens en lichaamsmateriaal zoals speeksel, huidcellen, haar…) veel vragen op! "Jakkes", zou je denken, maar dit is heel waardevol materiaal en experten (onderzoekers, dokters) en overheden zoeken nog naar de beste methode om dit te verzamelen en te bewaren voor onderzoek. Daar proberen ze trouwens zoveel mogelijk mensen bij te betrekken.

Hoogtijd dus om met z'n allen eens rond de tafel te zitten! Daarom organiseren we een wetenschapscafé. Net zoals op café maken we het gezellig en gaan we aan de praat met elkaar. Bijzonder aan deze gesprekken is dat onderzoekers en dokters deze keer aan jou advies komen vragen. Zij willen van jou leren. Je neemt dus niet deel aan zomaar een wetenschapscafé, maar aan een omgekeerd wetenschapscafé!

Praktisch:

Schrijf je nu in. Inkom is gratis